Over TGCrash Speellijst TG Crash Foto & video Educatie Download technische gegevens Stel je vragen, boek een voorstelling of vraag informatie aan

 

Educatie

 

Waterlanders, feit of fictie?

Water en veiligheid in Amsterdam

ANMEC, het Amsterdams natuur- en milieueducatie centrum, ontwikkelde bij de voorstelling Waterlanders een lesbrief. Deze vragen spelen specifiek in op waterveiligheid in deze regio en verwijzen daarbij ook naar de voorstelling.


Download hier de lesbrief van ANMEC.


Foto: TG Crash


Waterwise

Water en veiligheid in Nederland

Introduceer klimaat en waterveiligheid met de digitale lesmodule Waterwise. Waterwise is ontwikkeld door verschillende waterschappen en is bedoeld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs (zowel vmbo als havo/vwo). De les 'veiligheid' sluit aan bij de thema's van Waterlanders.

Bekijk en download het lesmateriaal Waterwise.


Foto: Anna van Kooij


Water en wij

Water en veiligheid in de wereld

Bij Waterlanders ontwikkelde Theatergroep Crash ook zelf lesmateriaal voor een drama- en muziekles en voor een meer theoretische les. 'Water en wij' kan bijvoorbeeld in een lesuur aardrijkskunde, maatschappijleer of geschiedenis gebruikt worden. Een aantal lesopdrachten is ook geschikt om voor het theaterbezoek te doen, een aantal gaat juist dieper in op de voorstelling.


Download hier de lesbrief voor drama- en muziekdocenten.

Download hier de docentenhandleiding voor de les Water en wij.

Download hier het werkblad voor de les Water en wij.

Waterlanders
12+

In Waterlanders geen zombie-apocalyps, maar een wereldwijde watersnood. Een futuristisch doemscenario vol live muziek over twee onmisbare maar niet ongevaarlijke ingrediënten van het leven: water en liefde.

Waterlanders is ontwikkeld in samenwerking met Hoogheemraadschap Delfland en het Museon en speelt in theaters, op scholen en op locatie.Waterlanders speellijstTrailer Waterlanders:Thema's: klimaat, water(beheer), duurzaamheid, solidariteit.
Duur: 60 minuten.
Doelgroep: 12+ vanaf VMBO-T.
Nagesprek spelers: ja, op aanvraag.
Lesbrief: jazeker!
Regie: Alexander de Bruijn.
Dramaturgie: Emiel de Wild.
Trailer en beeld flyer: Tessel Schmidt.

Informatie voor scholen en theatersBlijf op de hoogte

Laat je gegevens achter en we trakteren je af en toe op het laatste nieuws over onze voorstellingen.

* verplicht veld


Foto: Anna van Kooij